Μηχανισμοί ρολών - smartroll.gr

Σε αυτό τον οδηγό περιγράφονται οι μηχανισμοί ρολών και τα μοτέρ, τα είδη και οι διαφορετικές λειτουργίες τους.

Τα ρολά ασφαλείας βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα καταστήματα και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πάρα πολύ απλός: είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και πρακτικούς τρόπους για να προστατεύσει ένας ιδιοκτήτης τη περιουσία του. Σε αντίθεση με τις κάμερες και τους συναγερμούς που δρουν σε πιο «ψυχολογικό» επίπεδο, τα ρολά δημιουργούν ένα συμπαγές φυσικό εμπόδιο που μπαίνει ανάμεσα στο κοινό και το κατάστημα. Αυτό το εμπόδιο θα πρέπει να βρει τρόπο να ξεπεράσει όποιος ενδιαφέρεται να μπει στο κατάστημα, είτε νόμιμα είτε παράνομα. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί ιδιοκτήτες ρολών ασφαλείας είναι το άνοιγμα και το κλείσιμο τους. Για να κατεβάσει ή να ανεβάσει κανείς τα ρολά με το χέρι, συνήθως χρειάζεται τη βοήθεια κάποιου ειδικού εργαλείου, εκτός και αν είναι αρκετά ψηλός. Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν δημιουργηθεί και ατυχήματα ή έχουν προκληθεί ζημιές κατά το άνοιγμα και κλείσιμο των ρολών. Για τους παραπάνω λόγους, όλο και περισσότεροι στρέφονται στα αυτόματα ρολά. Τα αυτόματα ρολά στην ουσία είναι τυπικά ρολά, τα οποία χάρη σε ένα ειδικό μοτέρ, μπορούν να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν αυτόματα. Η καρδιά του όλου συστήματος λοιπόν είναι το μοτέρ αφού στην ουσία είναι αυτό που μπορεί να μετατρέψει ένα χειροκίνητο ρολό σε αυτόματο.

Τι είναι τα μοτέρ ρολών ασφαλείας

Τα μοτέρ είναι ειδικά σχεδιασμένοι μηχανισμοί ρολών οι οποίοι τοποθετούνται σε συστήματα ρολών ασφαλείας και αναλαμβάνουν το ασφαλές άνοιγμα και κλείσιμο τους. Τα μοτέρ αυτά τοποθετούνται είτε στο πλάι του μηχανισμού ανοίγματος, είτε στο κέντρο του είτε και χωνευτά. Μένουν σχεδόν πάντα αθέατα κι έτσι δεν επηρεάζεται η αισθητική των ρολών. Η λειτουργία τους μπορεί να γίνει είτε με κάποιο ειδικό τηλεχειριστήριο, είτε με κάποιον άλλο μηχανισμό που μπορεί να βασίζεται σε κάποιο κλειδί ή keypad. Όπως και να έχει, είναι σχεδόν αδύνατο να τα ανοίξει κάποιος χωρίς το ειδικό κλειδί ή το συνδυασμό. Τα μοτέρ μπορούν να τοποθετηθούν είτε κατά τη πρώτη τοποθέτηση των ρολών, είτε και σε ήδη τοποθετημένα ρολά. Εννοείται ότι η πρώτη περίπτωση είναι η ιδανική, αφού τα ρολά θα σχεδιαστούν εξ αρχής ως «αυτόματα», αλλά και η δεύτερη δεν αποτελεί πρόβλημα για έμπειρους τεχνικούς και συνεργεία.

Συντήρηση – service

Όπως είναι λογικό τα μοτέρ ρολών ασφαλείας χρειάζονται και κάποια πηγή ενέργειας για να λειτουργήσουν και αυτή δεν είναι άλλη από το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι αν κοπεί το ρεύμα ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν θα μπορεί να μπει ή να βγει από αυτό. Όλα τα αυτόματα ρολά έχουν πάντα και κάποιον χειροκίνητο τρόπο χειρισμού ή κάποια άλλη εναλλακτική για τέτοιες περιπτώσεις. Τα μοτέρ – όπως και όλα τα μοτέρ – έχουν αρκετά κινητά μέρη, γι’ αυτό και χρήζουν κάποιας ιδιαίτερης προσοχής. Θα πρέπει να λιπαίνονται τακτικά αλλά και να καθαρίζονται από σκουπιδάκια και άλλα πράγματα που μπορεί να «τρυπώσουν» στο μηχανισμό και να προκαλέσουν βλάβες και άλλα προβλήματα. Επιπλέον, επειδή είναι καλύτερο να προλαμβάνει κανείς τα προβλήματα από το να τα θεραπεύει, θα πρέπει να γίνεται κάθε έναν ή δύο χρόνια έλεγχος του μοτέρ από τεχνικό και service για να προληφθούν προβλήματα και ζημιές.

Παράγοντες επιλογής

Το μέγεθος αλλά και το βάρος του ρολού καθώς και ο μηχανισμός ανοίγματος του, είναι οι παράγοντες στους οποίους βασίζεται η επιλογή μοτέρ. Εννοείται ότι η εν λόγω επιλογή πρέπει να γίνεται πάντα με τη συνδρομή ειδικών για να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις. Στη Smart Roll θα βρείτε πολλά μοτέρ για όλα τα ρολά ασφαλείας, είτε είναι καινούργια είτε ήδη τοποθετημένα. Το άριστα εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό μας θα αναλάβει να σας προτείνει την καλύτερη και πιο συμβατή λύση για τα ρολά σας, έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα έχετε κανέναν πρόβλημα με τη λειτουργία τους. Επιπλέον, μπορούμε να αναλάβουμε το service αλλά και την επισκευή οποιουδήποτε μοτέρ, άσχετα με το αν έχει επιλέγει ή όχι από την επιχείρηση μας. Τα συνεργεία μας μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλες τις περιοχές της Αθήνας.

Μηχανισμοί ρολών και τιμές

Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε τα ρολά σας αυτόματα ή απλά θέλετε να συντηρήσετε ή να επισκευάσετε το μοτέρ σας στις καλύτερες τιμές της αγοράς, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας κάνουμε μια πραγματικά προνομιακή προσφορά. Ανάλογα με το μέγεθος και το είδος του ρολού υπάρχουν διαφορετικοί μηχανισμοί ανύψωσης η επιλογή των οποίων σχετίζονται κυρίως με το βάρος του ανυψωμένου ρολού και την συχνότητα κίνησης του, κάτι το οποίο καθορίζει φυσικά και το κόστος – τιμές των μοτέρ – μηχανισμών των ρολών.

  • Μηχανισμός με ελατήριο και κεντρικό μοτέρ
  • Μηχανισμός με πλαϊνό μοτέρ
  • Μηχανισμός χωνευτός

Χρησιμοποιείται κυρίως σε μικρούς και μεσαίου μεγέθους ρολά. Ο τύπος αυτός του ηλεκτρομειωτήρα απαιτεί μικρότερο χώρο περιέλιξης έτσι είναι κατάλληλο για ανοίγματα όπου η διάσταση του ύψους είναι περιορισμένη.

Στη Smart Roll θα βρείτε τους πιο οικονομικούς και αξιόπιστους ηλεκτρικούς μηχανισμούς για ρολά ασφαλείας, συρόμενες αυλόπορτες και γκαραζόπορτες.