Είδη ρολών ασφαλείας - smartroll.gr

Σε αυτόν τον οδηγό παρουσιάζονται τα κύρια είδη ρολών ασφαλείας, προκειμένου να επιλέξετε το κατάλληλο για την επιχείρησή σας ή το σπίτι σας.

Τα ρολά ασφαλείας είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες λύσεις για τη προστασία ενός καταστήματος. Αφού έχουμε περιγράψει τα βασικά γι’ αυτά, και εφόσον σκέφτεστε να τα προσθέσετε στο δικό σας κατάστημα, θα δείτε ότι ίσως να μην είναι και τόσο εύκολη υπόθεση για τους περισσότερους. Βλέπετε υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να σκεφτεί και να λάβει κάποιος υπ’ όψιν του πριν επενδύσει σε ρολά ασφαλείας καταστημάτων.

Το πρώτο και κυριότερο πράγμα που θα πρέπει κανείς να αποφασίσει, είναι το είδος των ρολών που θα επιλέξει. Αυτό που θα πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι ότι όλα τα είδη ρολών ασφαλείας προσφέρουν μεγάλη προστασία. Η κύρια διαφορά τους, βρίσκεται στην ορατότητα που το κάθε είδος προσφέρει στην επιχείρηση σας. Συνολικά υπάρχουν 3 είδη ρολών ασφαλείας.

Ρολά κλειστού τύπου

Τα ρολά ασφαλείας κλειστού τύπου αποτελούνται από κομμάτια λαμαρίνας. Πρόκειται για λωρίδες από λαμαρίνα, οι οποίες ενώνονται μεταξύ τους, για να μπορούν να μαζεύονται σε ρολό. Μοιάζουν με τα στόρια που έχουμε στα σπίτια μας, με άλλα λόγια. Τα ρολά αυτά δεν δυσκολεύουν απλά τη πρόσβαση του κλέφτη στις διόδους της επιχείρησης, την αποκλείουν τελείως. Με άλλα λόγια, προσφέρουν τεράστια προστασία. Το πρόβλημα είναι ότι όταν κλείνουν αυτά τα ρολά, στην ουσία δημιουργείται ένας τοίχος από λαμαρίνα μπροστά από την επιχείρηση σας. Με άλλα λόγια, αν έχετε βιτρίνα, αυτή δε θα φαίνεται καθόλου. Τα ρολά ασφαλείας κλειστού τύπου χρησιμοποιούνται πολύ από τράπεζες και από άλλες επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά σε σημεία που γίνονται διαδηλώσεις. Δεν προστατεύουν το κατάστημα μόνο από τους κλέφτες, το προστατεύουν και από πέτρες και άλλα αντικείμενα που μπορεί να πετάξουν οι διαδηλωτές.

Ρολά διάτρητου τύπου

Τα διάτρητα ρολά ασφαλείας αποτελούνται και αυτά από λωρίδες λαμαρίνας που ενώνονται μεταξύ τους. Αυτό που τα κάνει να διαφέρουν, είναι το γεγονός ότι οι λαμαρίνες αυτές έχουν πολλές τρυπίτσες. Αυτές οι τρυπίτσες έχουν διάμετρο μόνο μερικά χιλιοστά. Επιτρέπουν στους πελάτες να βλέπουν τη βιτρίνα, αλλά κρατούν και τους κλέφτες μακρυά της. Είναι επίσης γνωστά και ως ρολά φαρμακείου. Γενικά, πρόκειται για μια πολύ καλή λύση, καθώς προσφέρουν ασφάλεια παρόμοια με αυτή των ρολών κλειστού τύπου, αλλά επιτρέπουν και στον κόσμο να έχει μία κάποια οπτική επαφή με τη βιτρίνα και το κατάστημα. Οι τρυπίτσες είναι τόσο μικρές, που δεν επηρεάζουν καθόλου την ανθεκτικότητα των λα μαρίνων. Το μικρό τους μέγεθος όμως έχει και ένα μειονέκτημα. Από κάποιες αποστάσεις ή οπτικές γωνίες, η βιτρίνα απλά δε φαίνεται.

Δικτυωτά ρολά

Πρόκειται για τα πιο κλασικά ή παραδοσιακά ρολά. Αποτελούνται από μεταλλικές βέργες, οι οποίες διασταυρώνονται και δημιουργούν ανοίγματα. Τα ανοίγματα αυτά έχουν σχήμα ρόμβου και λέγονται μάτια. Τα μάτια βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη, έτσι ώστε εσείς να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Αν ψάξετε για τιμές για ρολά ασφαλείας, θα διαπιστώσετε ότι τα δικτυωτά είναι τα φθηνότερα. Εμποδίζουν και αυτά τη πρόσβαση των κλεφτών στη βιτρίνα, αλλά δεν την αποκλείουν τελείως, όπως τα παραπάνω. Πέρα από τη χαμηλή τιμή, το άλλο μεγάλο ατού τους είναι το γεγονός επιτρέπουν στους πελάτες σας να βλέπουν πολύ καθαρά τη βιτρίνα σας. Από οποιαδήποτε απόσταση και οπτική γωνία. Αν η βιτρίνα σας παίζει σημαντικό ρόλο για την επιχείρηση σας, αυτή είναι σίγουρα η καλύτερη λύση για σας.

Κριτήρια επιλογής για τα είδη ρολών ασφαλείας

Θα πρέπει πρώτα να αποφασίσετε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ορατότητα της βιτρίνας για σας. Αν αυτός ο ρόλος είναι μεγάλος και σημαντικός, τότε μάλλον θα πρέπει να στραφείτε στα διάτρητα ή τα δικτυωτά ρολά. Αν βρίσκεστε σε περιοχή με συχνές διαδηλώσεις και άλλες αναταραχές, τότε θα θέλετε ρολά που να σας προστατεύουν και από ρίψεις αντικειμένων. Σε αυτή τη περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε είτε τα κλειστά είτε τα διάτρητα. Το budget είναι επίσης κάτι που λογικά θα σας απασχολήσει. Η φθηνότερη λύση είναι φυσικά τα δικτυωτά και η ακριβότερη είναι τα ρολά κλειστού τύπου.

Η επιλογή στο τέλος θα είναι φυσικά δική σας. Οι παραπάνω προτάσεις και περιγραφές σκοπό έχουν να σας βοηθήσουν να κάνετε μία όσο το δυνατόν σωστότερη επιλογή. Σε κάθε περίπτωση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βρούμε μαζί τη βέλτιστη λύση για εσάς.